O2 + H2O

czyli o wszystkim na każdy temat
Gość

O2 + H2O

Post autor: Gość »

Oto jest paliwo idealne..

Nieśmierdzi, nie pali się więc nie ma ryzyka poparzenia, a ciśnienie jest na tyle groźnie że może nas najwyżej po pysku ochlapać - tak jakbyśmy dostali z liścia.. - i co najważniejsze tanie jak woda z kranu.. - bo to właśnie o niej mowa...

Jak by kto nie wiedział o co chodzi - coc się pewnie tacy znajdą.. - chodzi o klub rakietowców water-rocket - z USA.. - bodajże - którzy to opanowali robienie rakiet na sprężone powietrze i wodę że jakiś czas temu w 2005 roku chyba - wystzelili dosć sporych rozmiarów rakietę na wysokość ok 500 m.n.p.m..!!!! - tak właśnie - i to wszystko na wodę..!!! - rakieta wyposażona w prosty wysokościomierz, kamerę i kilka innych duperelów wzbila sie wysokooo po czym opadła na spadochronie spokojnie na ziemię.. - sila jest z tego ogroman - pod warunkiem że wie jak się to robi.. - ja sam się na to przerzucam z tych świństw saletrowych - i bardzo polecam wszystkim początkujacym.. - w sieci jest mnóstwo przepisów na proste rakiety z butelki po wodzie- cały proces jest tak prosty i szybki w przygotowaniu - że można rakietę zrobić w godzinę.. - i poleci napwno równie wysoko jka te napędzane palącymi się silnikami karmelowymi itp.. - no chyba że ktoś jest piromanem.. - to wtedy go nie przekonam - dla wszytkich pozostałych to chyba o wiele lepszy star z rakietami - i równie excytujący przy o wieeeeele nizszym poziomie zagrożenia życia czy zdrowia..

pozdro.
Gość

widzę że wszyscy tak zdziwieni że aż ich zatkało..

Mam pytanie.. - czy jest jakiś sposób żeby tą LODZIARĘ z reklamy banerowej jakoś wywalić/zablokować..?? - z tym palcem w dodatku wygląda jak typowa zdzira z serwisów xxl...

- to tak przy okazji - ale co wy na raiekty wodne..?
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

Też rakiety, ale chyba trochę to nie to. Mniej kręci...jakoś nie podnieca mnie fruwająca lewatywa...
Gość

oooohhh, camone men...!!! - to dobra zabawa...!! - może male rakietki z butelek - to sie szybko z nudza - ale radze poszukac na youtube - filmow z profesjonalnymi rakietami o wysokosci ok 2m.. - juz nie z butelki - tylko specjalnych towrzyw - wykonane konstruckyjnie.. - gdzie cisnienie podczas startu przekracza w nich 20 amtmosfer.. - a mimo tego i tak sa bezpieczniejsze od tych - karmelkowo-glutowych - lepiacych sie lizakow.. - ktore trzeba robic wiele godzin na jeden start.. - i sa jednorazowe - naogol..

pzdr.
Awatar użytkownika
jaskiniowiec
Administrator
Kontakt:

Post autor: jaskiniowiec »

wiem, widziałem te filmiki, chylę czoła przed twórcami. Ale jakoś mnie to nie ciągnie. Próbuj, masz moje błogosławieństwo :)
ODPOWIEDZ