Witam
Dziś chcę sprzedać timer elektroniczny zrobiony na podstawie lekko zmodyfikowanych planów zamieszczonych na stronie Nakka. Do timer jest na jednej płytce o wymiarach 20x25mm i ma masę razem z kablami 14g jako wysterowanie dorzucam niewielki tranzystor, który spokojnie wystarcza do zasilenia zapalnika zrobionego z lampki choinkowej, co widać na filmie czasy opóźnienia, jakie można uzyskać zależą od zastosowanego oporu do zestawu dołączam potencjometr montażowy o rezystancji 1MOm, który pozwala na zwłokę ok. od 0 do 28s nie pamiętam, jeśli da się większy opór albo dodatkowy kondensator można ten czas znacznie wydłużyć.
Fotki i film na mojej stronie zapraszam serdecznie http://lamzone.webpark.pl/ w temacie Timer na NE556
Timer działa bez zastrzeżeń, choć nie latał, ale przeszedł wielogodzinne testy i według mnie działa stabilnie. Na timer nie daję gwarancji ani nie biorę odpowiedzialności za zniszczenia, jakie mogą ewentualnie wystąpić. Kwota, jaka mnie interesuje to 20zł + 4zł za przesyłkę listem poleconym. Jeśli nikt nie kupi to timer poleci w projekcie Krecik III. Dlaczego sprzedaję powód jest prozaiczny kupiłem ostatnio sporo części elektronicznych i muszę sobie trochę dorobić. Myślę, że cena nie jest wygórowana, bo naprawdę kilka godzin trzeba poświęcić, aby takie coś skleić.
Pozdrawiam Sylwek
[Sprzedam] timer elektroniczny na NE556 za 20+4zł list polec
Wróć do „Kupię, sprzedam, zamienię”
Przejdź do
- Modele Rakiet
- ↳ Modelarstwo rakietowe dla początkujących
- ↳ Własnoręcznie wykonane modele rakiet
- ↳ Modele rakiet z silnikami PTR
- ↳ Systemy odzyskiwania rakiet oraz elektronika pokładowa
- ↳ Oprogramowanie komputerowe
- ↳ Aerodynamika modelu rakiety
- ↳ Wyrzutnie i Systemy odpalania rakiet, Hamownie silników.
- ↳ Technika i technologia wykonywania modeli rakiet
- ↳ Plany modelarskie
- Silniki Rakietowe
- ↳ Amatorskie silniki rakietowe
- ↳ Paliwa rakietowe
- ↳ Niezbędny sprzęt
- Sprawy Ogólne
- ↳ Księga rakiet
- ↳ Bezpieczeństwo w modelarstwie rakietowym
- ↳ Przywitaj się
- ↳ Sprawy organizacyjne forum
- ↳ Luźne pogawędki