1 pytanie
w jaki sposob odlewacie ziarna ?? wasze sa takie rowne i wogole takie same i z jakiej karmelki i dokladny opis jak to zrobic bym prosil a najlepiej ze zdjeciami jesli by sie komus bardzo chcialalo bede bardzo bardzo wdzieczny
2 pytanie
jesli stosuje jakies dodatki do karmelki to kiedy je dodawc np tlenek zelaza ??
3 pytanie
jesli ktos wykonuje maly model szkoleniowy (kadlob wielkosci ok 30-40 cm papierowy (rura z foli aluminiowej) glowica ze steropianu pomalowana sterowki z tektorki kadlub ma srednice ok 30 mm jak dobrze pamietam jest to srednica wewnetzna ) to z czego powinen zrobic silnik bo tyle sie meczyc z rurka pcv zwlaszcza jak sie nie ma tego specjalistycznego sprzetu
4 pytanie
ile dodawc tlenku zelaza i co nim zastapic ? nie chodzi mi o procetowo tylko ilosciowo np jak chce zrobic 100 g karmelki to mam dac 64g KNO3 i 36G cokru i 1 g tlenku czy 63g KNO3 36 cokru i 1 tlenku czy odwrotnie
5 pytanie
do mojego modelu szkoleniowego dysze bede robil z gipsu budowlanego zasycha w 3 minuty i jest bardzo twardy jak na gips i nie da sie szlifowac co jest istotna sprawa robi sie gladki jak szklo po wyszlifowaniu a w zasadzie wypolerowaniu i tu moje pytanie czy takie cos wytrzyma i jesli nie to moze jak to pomaluje szklem wodnym to cos da czy nic nie zmieni ??