Pegasus III E Genesis-3 lot myszy:)

Piszemy tylko o własnych konstrukcjach modeli - ale nie o silnikach!
Gość

Pegasus III E Genesis-3 lot myszy:)

Post autor: Gość »

9 lipca 2006 roku udało mi się po raz trzeci wystrzlić mysz w rakiecie. oczywście przeżyła. Była w specjalnej kapsule. Lot na silniku klasy E, rakieta 60x3,5 cm, o zmiennej średnicy kadłuba(kabina myszy szersza od rakiety, umieszczona w kołnierzu). lot pełen sukces.

wkrótce start rakiety z dwiema myszami:)
Homik
Kontakt:

Post autor: Homik »

Biedna myszka :roll: że ludzie majątakie pomysły mysz w rakiete :shock: ale jak przezyla to git :wink:
Gość

niedługo kota wsadzi to będze sukces :wink:
Gość

kot? dobry pomysł....;-)

hmmm....kot w rakiecie czemu nie... tylko na razie nie mam aż tak silnych rakiet by wynieść kota na sensowną wysokośc, ale może kiedyś :wink:
Gość

ile taki kot waży ja wiem może 1.5 kg (jaki chydy) no potrzeba mniejwięcej 3 srednej mocy SR 'ów lub jeden ktury ma odźwig ok 2 kg i jazda a przy okazji może zaliczyć stratosfere (żart) :wink: ale mysz po locie była w szoku czy normalnie nic jej nie było ??
Gość

mysz była cała mokra, nic jej sie nie stało, zadbałem o bezpieczeństwo. jutro idę po saletre, ze 2 kilogramy kupie, w weekend zabiore się za budowe silnika. mam filmik z ostatniego lotu jak ktos chętny jutro wyśle na maila:-) jakie jest ograniczenie w masie paliwa karmelka w silniku? mam jeszcze pytanie, czy jest ktoś chętny do współpracy albo zna jakiegoś zapaleńca z okolic łodzi?
Homik
Kontakt:

Post autor: Homik »

Filmik daj do kategori filmy wyslij go na rapidshare !! zdjęcia też chętnie zobaczymy jak to wygląda :twisted:
Gość

http://rapidshare.de/files/25827610/DSCF0651.JPG.html

tam jest filmik z ostatniego lotu. mam jeszcze 2 z przygotowań i wyjęcia myszki ale koledzy zachowywali się dosyć niecenzuralnie:/
Gość

odwaliłem:/ mam prośbę, umieściłby ktoś ten filmik? przesłałbym na maila....

Przepraszam za wpadke:/
Gość

http://rapidshare.de/files/25863084/Peg ... E.AVI.html

tam jest filmik:-) przynajmniej tak kumpel mówi:/
ODPOWIEDZ