Z tym "nauczymy" ... jest troche problematyczne, gdyz kazdy robi swoje modele wedlug swoich mozliwosci oraz umiejetnosci. Ja robie w ten sposob i jezeli "moja technika" znajdzie u innych modelarzy zastosowanie , to bede sie bardzo cieszyl.
No to jedziemy dalej:
Glowica do rakiety zostala przeszlifowane i jak zdaze, to zostanie jeszcze dzisiaj polozony laminat.
IMG_4460.jpg (39.82 KiB) Przejrzano 8318 razy
Korpus do grota zostal rowniez przeszlifowany i mysle, ze bedzie rowniez dzisiaj zalaminowany.
Dzieki za slowa uznania ..... ale, az tak duzo czasu mi to nie zajmuje. Rakietami zajmuje sie juz kupe lat i w tym czasie zrobilem sobie pare... nazwijmy to maszyn ktore mi bardzo ulatwiaja robienia takich wlasnie rzeczy.
Korpus grota jest juz prawie gotowy tzn. jest natryskowo pomalowany farba podkladowa.
IMG_4478.jpg (30.38 KiB) Przejrzano 8315 razy
Rowniez glowica jest juz "prawie " gotowa. Brakuje jeszcze ten ostatni szlif oraz farba podkladowa. Calosc bedzie lakierowana oczywiscie na kolor aluminiowy.
Korzystajac z tego, ze mam pare dni wolnego zrobilem sobie dzisiaj stateczniki do grota. Chce, by rakieta byla jak najlzejsza, dlatego tez stateczniki sa zrobione z balsy 2 mm. Oczywiscie profil statecznikow jest taki jak w oryginale, co wcale nie ulatwia zadania.
IMG_4483.jpg (46.83 KiB) Przejrzano 8314 razy
Oczywiscie sama balsa nie zda tutaj egzaminu, dlatego stateczniki zostana pokryte laminatem szklanym (54g/m²) oraz jedna warstwa papieru (biala japonka)