Rejestrator
Re: Rejestrator
A to trzeba jeszcze potwierdzać?
No to potwierdzam i ja.
(a może jak przelecimy listę z potwierdzeniami to zaczniemy potwiedzać nasze potwierdzenia
- wreszcie coś drgnie na forum bo zima jakaś cicha tu )
pozdrawiam
No to potwierdzam i ja.
(a może jak przelecimy listę z potwierdzeniami to zaczniemy potwiedzać nasze potwierdzenia
pozdrawiam
Nie wiem czemu zaczęliście potwierdzać coś, co napisaliście niespełna miesiąc wcześniej, chyba nie zmieniacie zdania aż tak szybko? 
I tak zamierzam zrobić 40 sztuk, nawet jak kilka osób się wycofa (zresztą teraz i tak za późno na zmianę liczby płytek, bo już zamówione i zapłacone).
Jak będę miał gotowe Arecordery, to wtedy odezwę się w tym temacie.
I tak zamierzam zrobić 40 sztuk, nawet jak kilka osób się wycofa (zresztą teraz i tak za późno na zmianę liczby płytek, bo już zamówione i zapłacone).
Jak będę miał gotowe Arecordery, to wtedy odezwę się w tym temacie.
13 nowych Arecorderów jest gotowych do spersonalizowania i wysłania, 8 kolejnych muszę jeszcze sprawdzić czy wszystko jest ok, 21 musi poczekać do połowy lutego aż przyjdą pozostałe części, ale w 90% są już polutowane.
Z racji, że jestem teraz na delegacji za granicą, to najszybciej będę je mógł wysłać za dwa tygodnie. Proszę zatem osoby chętne na pierwsze trzynaście Arecorderów (o ile się nie rozmyśliły) o napisanie do mnie PW adresu do wysyłki oraz imienia, nazwiska i numeru telefonu jaki ma zostać zapisany na Arecorderze a ja odpiszę dane do przelewu. Proszę również podać mail, który będę używał do ogłaszania ważnych rzeczy odnośnie Arecordera do wszystkich użytkowników (informacja o nowym oprogramowaniu, o znalezieniu ważnego błędu, pewnie coś w tym stylu).

Z racji, że jestem teraz na delegacji za granicą, to najszybciej będę je mógł wysłać za dwa tygodnie. Proszę zatem osoby chętne na pierwsze trzynaście Arecorderów (o ile się nie rozmyśliły) o napisanie do mnie PW adresu do wysyłki oraz imienia, nazwiska i numeru telefonu jaki ma zostać zapisany na Arecorderze a ja odpiszę dane do przelewu. Proszę również podać mail, który będę używał do ogłaszania ważnych rzeczy odnośnie Arecordera do wszystkich użytkowników (informacja o nowym oprogramowaniu, o znalezieniu ważnego błędu, pewnie coś w tym stylu).

Uaktualniłem instrukcję do Arecordera do wersji 2.1, można pobrać ją stąd:
http://palinski.org/?page_id=807
Jeśli ktoś zauważy jakieś nieścisłości, niedopowiedzenia czy choćby literówki - dajcie mi znać.
Mam gotowych do wysłania 8 Arecorderów - jeśli ktoś chciałbym kupić proszę o kontakt. Cena niezmiennie 200 zł.
http://palinski.org/?page_id=807
Jeśli ktoś zauważy jakieś nieścisłości, niedopowiedzenia czy choćby literówki - dajcie mi znać.
Mam gotowych do wysłania 8 Arecorderów - jeśli ktoś chciałbym kupić proszę o kontakt. Cena niezmiennie 200 zł.
Witam!
Chciałbym dokładnie wiedzieć co oznaczają 4 pozycje ustawień i czy zworkami mogę ustawić to bez komputera?
Chciałbym dokładnie wiedzieć co oznaczają 4 pozycje ustawień i czy zworkami mogę ustawić to bez komputera?
W instrukcji w sekcji 2.3 jest napisane, że zworkami wybiera się jeden z czterech zestawów ustawień Arecordera. Zestawu ustawień aktualnie nie można zmieniać, ale gdy będę miał trochę wolnego czasu, to postaram się to oprogramować. Tak więc teraz wybiera się program z pomiędzy domyślnych wartości. Dodałem w instrukcji w sekcji 2.3 tabelkę z wartościami domyślnymi.
Arku gdzie jest w instrukcji wykaz typu:
Program nr 1
- wysokość wyrzutni - 5m
- wysokość odpalania spadochronu głównego - 200m
- opóźnienie odpalenia silnika stopnia drugiego - 0,1sek
- pilot - brak
itd...
Nie za bardzo mogę znaleźć w instrukcji te informacja poza stwierdzeniem że standardowa wysokość odpalenia spadaka to 200m.
Podrzuć te informacje jeżeli możesz - albo wskaż je.
Pozdrawiam
Rafał
Program nr 1
- wysokość wyrzutni - 5m
- wysokość odpalania spadochronu głównego - 200m
- opóźnienie odpalenia silnika stopnia drugiego - 0,1sek
- pilot - brak
itd...
Nie za bardzo mogę znaleźć w instrukcji te informacja poza stwierdzeniem że standardowa wysokość odpalenia spadaka to 200m.
Podrzuć te informacje jeżeli możesz - albo wskaż je.
Pozdrawiam
Rafał
Free Your Mind
-
stary Leszek
Arku.
W instrukcji v0.9 2013.03.16 na stronie "Tytułowej: jest zdjęcie płytki na której dwie zworki
są poziomo.Podobnie jest na rys. 2.1. Natomiast na zdjęciu przy tabeli 2.1 zworki
są umieszczone pionowo. Która wersja jest poprawna?
Pisząc instrukcję musisz przyjąć, że kilku z nas komputer traktuje jak "czarną skrzynkę"
i większość fachowych terminów budzi przerażenie.
W instrukcji v0.9 2013.03.16 na stronie "Tytułowej: jest zdjęcie płytki na której dwie zworki
są poziomo.Podobnie jest na rys. 2.1. Natomiast na zdjęciu przy tabeli 2.1 zworki
są umieszczone pionowo. Która wersja jest poprawna?
Pisząc instrukcję musisz przyjąć, że kilku z nas komputer traktuje jak "czarną skrzynkę"
i większość fachowych terminów budzi przerażenie.
@rafciodz w najnowszej wersji instrukcji z 2015.05.04 znajduje się to w tabelce 2.2 na stronie ósmej.
@stary Leszek, dopiero teraz to zauważyłem, na stronie tytułowej i w rysunku 2.1 jest błąd, poprawnie jest w tabelce. Polecam najnowszą wersję instrukcji, gdzie już wszystko jest poprawnie (przed chwilą sprawdziłem).
Podaj proszę miejsca, w których napisałem to zbyt trudnym językiem, postaram się to przepisać. Pamiętaj też, że nie oczekiwałem, że każdy będize w stanie zrozumieć całość instrukcji, już na wstępie instrukcji napisałem które rozdziały użytkownik powinien co najmniej przeczytać. Może zasugerujesz też parę pytań do F.A.Q.?
@stary Leszek, dopiero teraz to zauważyłem, na stronie tytułowej i w rysunku 2.1 jest błąd, poprawnie jest w tabelce. Polecam najnowszą wersję instrukcji, gdzie już wszystko jest poprawnie (przed chwilą sprawdziłem).
Podaj proszę miejsca, w których napisałem to zbyt trudnym językiem, postaram się to przepisać. Pamiętaj też, że nie oczekiwałem, że każdy będize w stanie zrozumieć całość instrukcji, już na wstępie instrukcji napisałem które rozdziały użytkownik powinien co najmniej przeczytać. Może zasugerujesz też parę pytań do F.A.Q.?