Dysze z gładzi szpachlowej
-
Gość
Dysze z gładzi szpachlowej
Mam pytanie , czy ktoś z was robił kiedyś dysze zgładzi szpachlowej??Sam robiłem zawsze z tego zatyczki (wychodził dosłownie kamień).Ale zauważyłem , że dość łatwo można to przewiercić , albo przy zasychaniu włożyć jakąś formę.I tu moje pytanie: Czy taka dysza zda egzamin??Proszę o szybkie wypowiadanie się :p
Pozdro Fire
Pozdro Fire
-
Gość
-
Gość
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Cement Montażowy CX5 jest bardzo dobry do silników z paliwem karmelkowym. Dyszki wykonane z tego cementu twardnieją bardzo szybko co bardzo pomaga w pracy, po kilku minutach odlaną jeszcze nie do końca zaschniętą dyszę możemy wyciągnąć z formy i odłożyć do całkowitego związania. Nie wiem jak CX5 zachowuje się z innymi paliwami, ale wiem i inni modelarze też wiedzą, że do karmelka jest idealny... Jedyne co może odstraszyć to cena, a i trzeba zaznaczyć, że wszędzie tego nie dostaniemy...Zdarzyło mi się, że w składzie budowlanym nie wiedzieli co to jest...Pamiętam też, że w Obi również nie było.
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Chodzi pewnie o koszt całych 5 kilo. Cóz...nie jest to 2,50 ale sumarycznie się opłaca. Polecam tylko przesypać do słoików i pozakręcać szczelnie. Przedłuża się trwałość, ze względu na brak dopływu wilgoci. Kupując CXa sprawdźcie też datę przydatności do użycia, bo np w OBI na wierzchu był cement przeterminowany, a dopiero za nim był świeży. Niestety wiem z praktyki, ze stary cement jest do niczego. O wiele słabiej wiąże.