Jaskiniowcu, dzięki za tyle ciepłych słów! Bardzo się cieszę, że mogę jakoś pomóc w działalności PTR, zwłaszcza że realizuję przy tym własne marzenia i idzie to w parze z moimi zainteresowaniami.
Dzisiejsza relacja dot. rozwoju tzw. "Rakietowego Tczewa":
1. Dowiedziałem się od mojego nauczyciela, że wczoraj wyemitowano w telewizji lokalnej krótką informację o tym, że Tczew był także na konferencji w Warszawie.
Materiał można obejrzeć tutaj:
http://www.tetka.pl/index.php?page=movie&id=818
Zaczyna się w momencie 10:45 (10 minuta, 45 s)
2. Dzisiaj w Tczewie była debata budżetowa odnośnie budżetu na 2014 rok. Wykorzystałem okazję, pojawiłem się jako "Polskie Towarzystwo Rakietowe - grupa Tczew" i przedstawiłem dotychczasowe osiągnięcia, to co jest teraz i to co chcemy robić w przyszłości.
Zaprezentowałem także nasz PTR-owski projekt z łazikiem - właściwie tego dotyczyła moja wizyta w UM, żeby pozyskać budżet na budowę jakiś poszczególnych części do tego projektu. Jak pisałem w wątku dot. tej "misji", Tczew chciałby zbudować osłonę aerodynamiczną w której będzie siedział łazik.
Wyceniłem to na około 5 tysięcy PLN i m.in. o to też się ubiegałem. W przyszłym tygodniu mam spotkanie indywidualne z Panem Prezydentem Miasta Tczewa i dogadam szczegóły, na wiosnę kwota ta powinna się znaleźć i będzie można przystąpić do produkcji osłony.
Pan Prezydent stwierdził, że jest pełen podziwu dla naszych działań. Mam więc nadzieję, że w przyszłości uda się wynegocjować dobre warunki współpracy.
P.S. Jesteśmy stowarzyszeniem (PTR) więc można się ubiegać o dotacje.
3. No i przy okazji udało się nawiązać współpracę z firmą lotniczą Gardner Aerospace, która produkuje na terenie miasta części m.in. do samolotów Boeing. W razie czego możemy liczyć na ich pomoc i mogą podjąć się wykonania jakiś rzeczy - mają maszyny.
4. Odświeżyłem naszą stronę internetową
http://rakiety.pomorskie.pl/
Warto zajrzeć do zakładki 'Przyszłość' - czarno na białym jest napisane do czego chcemy dążyć - mam nadzieję, że takie określenie celów pomoże przy nawiązywaniu współpracy z firmami, sponsorami, itd.
Jest potencjał, są rozmowy, jest progress. Zobaczymy, czy się uda.
Pozdrawiam