Tutaj możemy sie przywitać
-
Gość
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
-
Gość
Witam Serdecznie
Bardzo miło mi dołączyć do waszej grupy 
Pozdrawiam wszystkich i życze wam wesołych świat i rakietowego sylwestra
Pozdro
Pozdrawiam wszystkich i życze wam wesołych świat i rakietowego sylwestra
Pozdro
-
Gość
Witam wszystkich!
Wcześniej zajmowałem się amatorską pirotechniką widowiskową przez jakiś rok, lecz na nasze prawo to nie ma szans na kontynuacje tak pięknego hobby.
Jednak że juz moje zainteresowanie umilkło dawno, to zainteresowałem się modelarstwem rakietowym.
Już mam za sobą kilka SR na karmelu jak i jedna udana rakieta. W sumie to bez spadochronu bo nie wiedziałem jak go wypuścić
.
Mam już pare patentów na temat roździelania członów rakiet (rakiety dwu-stopniowe) jak i wypuszczania spadochronu za pomocą czujnika.
Ot czujnik nazywa się czujnikiem przyspieszenia
Ale planami podzielę się dopiero za jakiś czas.
Ogółem to jestem uczniem liceum (2 klasa
), zajmuję się muzyką, jest to moja pasja.
Także ucze się programowania mikrokontrolerów w C++ . Lubię "pogrzebać" troche w elektronice, kilka małych urządzeń zadziałało.
Ogółem forum podoba mi się, i oby się rozwijało jak najwięcej .
Pozdrawiam
Wcześniej zajmowałem się amatorską pirotechniką widowiskową przez jakiś rok, lecz na nasze prawo to nie ma szans na kontynuacje tak pięknego hobby.
Jednak że juz moje zainteresowanie umilkło dawno, to zainteresowałem się modelarstwem rakietowym.
Już mam za sobą kilka SR na karmelu jak i jedna udana rakieta. W sumie to bez spadochronu bo nie wiedziałem jak go wypuścić
Mam już pare patentów na temat roździelania członów rakiet (rakiety dwu-stopniowe) jak i wypuszczania spadochronu za pomocą czujnika.
Ot czujnik nazywa się czujnikiem przyspieszenia
Ale planami podzielę się dopiero za jakiś czas.
Ogółem to jestem uczniem liceum (2 klasa
Także ucze się programowania mikrokontrolerów w C++ . Lubię "pogrzebać" troche w elektronice, kilka małych urządzeń zadziałało.
Ogółem forum podoba mi się, i oby się rozwijało jak najwięcej .
Pozdrawiam
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
No proszę, pomysł budowy Meteora z wielu względów okazuje się byc dobrym pomysłem. Witamy na pokładzie. Właśnie takich ludzi też Nam potrzeba. Modelarz, z praktyką. Super. Co do wieku, to sam jestem po czterdziestce i jest tu jeszcze kilka osób w wieku, nazwijmy to: średnim. Poważne rakiety to poważna sprawa i dobrze, jak zajmują się tym wystarczająco odpowiedzialni ludzi. Konstruowania włąśnego silnika nie ma sie co bać. Wiem, że był wypadek, ale np na drogach codziennie są dziesiątki wypadków, co nie oznacza, że mam nie używać samochodu. Silniczek na rurce PCV 3/4 cala i na karmelku jest zazwyczaj na tyle pewnym i względnie bezpiecznym, że spoko można spróbować. Gorąco zachęcam. Włąsnoręczne skonstruowanie silnika i modelu do niego to duuuża frajda.