Rakieta RTP1, RTP2
Cóż. Poszlakowo scenariusz został uzgodniony....Ważne jest, że rakieta rozpadła się stosunkowo nisko nad ziemią i nikomu nie zagroziły spadające elementny. Nikt nie ucierpiał orócz rakiety, która jest w stanie krytycznym. Miejmy nadzeję, że przejdzie reinkarnację i narodzi się w nowym lepszym wcieleniu...
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
- robercik
- Supersonic PROFI
- Kontakt:
Podejrzewam że to te trzy mewy z których jedną próbowałem wrobić w zderzenie powietrzne
Udało mi się skompresować pierwszy film HD na podstawie którego wnioskowałem o kolizji:
http://rakiety.pomorze.pl/filmy/V106.by.robw.avi
Przy okazji:
Film z kamery HD ma format <span style="font-weight: bold">m2t</span>
Do kompresji do formatu AVI użyłem programu MPEG_Streamclip zmniejszając rozdzielczość z 1920x1080 do 1280x720(HDTV 720p).
Niestety ostatni film HD w formacie m2t ma rozdzielczość 1440x1080 i mój program go nie bierze.
Czy znacie jakieś narzędzie lub czy ktoś potrafi go przyciąć i skompresować do AVI ?
pzdr
Udało mi się skompresować pierwszy film HD na podstawie którego wnioskowałem o kolizji:
http://rakiety.pomorze.pl/filmy/V106.by.robw.avi
Przy okazji:
Film z kamery HD ma format <span style="font-weight: bold">m2t</span>
Do kompresji do formatu AVI użyłem programu MPEG_Streamclip zmniejszając rozdzielczość z 1920x1080 do 1280x720(HDTV 720p).
Niestety ostatni film HD w formacie m2t ma rozdzielczość 1440x1080 i mój program go nie bierze.
Czy znacie jakieś narzędzie lub czy ktoś potrafi go przyciąć i skompresować do AVI ?
pzdr
NO rzeczywiscie
No rzeczywiscie zdjecia oszałamiajace niezła kraksa i niezle fotki poprostu czad panowie naprawde czad
<span style="color: orange">20090928 edit: robercik, wyciąłem foty żeby nie było drugi raz</span>
<span style="color: orange">20090928 edit: robercik, wyciąłem foty żeby nie było drugi raz</span>
A tak korzystajac
A tak korzystajac z okazji zapytam kolejna próba przewidywana tak plus minus na kiedy ??? czy to jeszcze moze za wczesnie pytac o to ?
-
kermit
- PROFI
- Kontakt:
hej
Tu Elka, pisze z konta Kermita bo nie jestem u was zarejestrowana 
jak macie jakies pytania dotyczace fal uderzeniowych przy przekraczaniu 1M to walcie, bo w ta niedziele mam wyklad z mechaniki plynow wlasnie dotyczacy przeplywow naddzwiekowych, fal uderzeniowych itp... moglabym uczynic probe zadania jakichs niewygodnych pytan "poza konkursem" prowadzacemu
Pzdr
Elka
PS tatko pewnie mnie zamorduje
za skorzystanie z jego konta 
jak macie jakies pytania dotyczace fal uderzeniowych przy przekraczaniu 1M to walcie, bo w ta niedziele mam wyklad z mechaniki plynow wlasnie dotyczacy przeplywow naddzwiekowych, fal uderzeniowych itp... moglabym uczynic probe zadania jakichs niewygodnych pytan "poza konkursem" prowadzacemu
Pzdr
Elka
PS tatko pewnie mnie zamorduje
- jaskiniowiec
- Administrator
- Kontakt:
Ela, TO SIĘ ZAREJESTRUJ! Ale miło Cię czytać. Zapytaj o rodzaj ociążeń i siły na przedmiot cylindryczny przy przebijaniu bariery dźwięku. Bo ja rozumiem ta barierę jak warstwę sprężonego powietrza, coś jakby wysokociśnieniową błoną, przez którą trzeba się przekłuć. Gdyby znać siły, to wiadomo by było z jakim obciążeniem ściskającym korpus należało by się liczyć przy pokonywaniu 1M.
Pozdrawiam Sopoćko z całym inwentażem
Pozdrawiam Sopoćko z całym inwentażem