Zakup modeli rakiet dla większej grupy
Zakup modeli rakiet dla większej grupy
Cześć!
Chciałem się Was poradzić odnośnie zakupu modeli rakiet dla większej ilości osób.
W czasie ferii zimowych z grupą osób puszczaliśmy komercyjne modele Klima (26 i 35mm średnicy korpusu) z silnikami B4-4 i C6-5 i Sun Models. Trochę osób się wciągnęło w taką formę modelarstwa i będę chciał to powtórzyć w majówkę lub wakacje. Będę w związku z tym potrzebował kilkudziesięciu modeli.
Najlepiej jakościowo wypadały modele Klima. Bardzo podobały mi się solidne głowice, sposób mocowania silnika i fajna metoda zamontowania stateczników z tworzywa - idealnie na warsztaty, na których rodzice składali modele razem z dziećmi. Generalnie Klima niestety bije na głowę Sun Models.
Czy mamy w Polsce producenta, który mógłby coś zaproponować? Wolałbym szczerze mówiąc kupić coś rodzimego niż jechać na zakupy do Niemiec.
Możecie mi coś podpowiedzieć?
Dzięki!
Chciałem się Was poradzić odnośnie zakupu modeli rakiet dla większej ilości osób.
W czasie ferii zimowych z grupą osób puszczaliśmy komercyjne modele Klima (26 i 35mm średnicy korpusu) z silnikami B4-4 i C6-5 i Sun Models. Trochę osób się wciągnęło w taką formę modelarstwa i będę chciał to powtórzyć w majówkę lub wakacje. Będę w związku z tym potrzebował kilkudziesięciu modeli.
Najlepiej jakościowo wypadały modele Klima. Bardzo podobały mi się solidne głowice, sposób mocowania silnika i fajna metoda zamontowania stateczników z tworzywa - idealnie na warsztaty, na których rodzice składali modele razem z dziećmi. Generalnie Klima niestety bije na głowę Sun Models.
Czy mamy w Polsce producenta, który mógłby coś zaproponować? Wolałbym szczerze mówiąc kupić coś rodzimego niż jechać na zakupy do Niemiec.
Możecie mi coś podpowiedzieć?
Dzięki!
- Załączniki
-
- signal-2026-02-25-11-13-46-196.jpg (151.37 KiB) Przejrzano 372 razy
Re: Zakup modeli rakiet dla większej grupy
Część.
Szybko odpowiem ci jak , i tak jak można bo inaczej nie można.
Patriotycznie jest w Krośnie producent ArtModel. Produkuje patriotyczne latawce , szybowce i rakiety. Te same, które robiłem swego czasu ja i narailem pewnej mikrofirmie robienie warsztatów rakietowych prawie 9 lat temu. Robiliśmy rakiety które nazywały się Lena i Mars.
Detalicznie są one dostępne w sklepach modelarskich.
A , najważniejsze, my zrobiliśmy ich na grupach 600. Coś około tego, bo chodziło o patriotyzm. Nie będzie przecież niemiec zamulalł nam niemieckimi rakietami nieba.
Zasada jest prosta, mail do ArtModel, wycena, zapłata i czekanie na wykonanie zamówienia.
Ja tak dla poratowania firmy zamówiłem na zaś 4 Leny i 4 Marsy .
Ale też zachęcam do wykonania rakiet zgodnie z moim opisem rakiet ZERO -WASTE.
Pozdrawiam, widzę że dużo spraw rozwiazales samodzielnie
Szybko odpowiem ci jak , i tak jak można bo inaczej nie można.
Patriotycznie jest w Krośnie producent ArtModel. Produkuje patriotyczne latawce , szybowce i rakiety. Te same, które robiłem swego czasu ja i narailem pewnej mikrofirmie robienie warsztatów rakietowych prawie 9 lat temu. Robiliśmy rakiety które nazywały się Lena i Mars.
Detalicznie są one dostępne w sklepach modelarskich.
A , najważniejsze, my zrobiliśmy ich na grupach 600. Coś około tego, bo chodziło o patriotyzm. Nie będzie przecież niemiec zamulalł nam niemieckimi rakietami nieba.
Zasada jest prosta, mail do ArtModel, wycena, zapłata i czekanie na wykonanie zamówienia.
Ja tak dla poratowania firmy zamówiłem na zaś 4 Leny i 4 Marsy .
Ale też zachęcam do wykonania rakiet zgodnie z moim opisem rakiet ZERO -WASTE.
Pozdrawiam, widzę że dużo spraw rozwiazales samodzielnie
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
Zbych Staniszewski
Widzę też wśród rakiet zrobionych a feriach rakietę JOWISZ. Więc technologia ArtModel dotarła do ciebie.
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
Zbych Staniszewski
Na razie jawny pozostaje tylko adres. Resztę internet skromnie blokuje , jeśli wiesz o czym piszę.
Adres: ul. ks. Franciszka Kojdera 2C, 38-400 Krosno.
Adres: ul. ks. Franciszka Kojdera 2C, 38-400 Krosno.
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
Zbych Staniszewski
Dzięki. Faktycznie również mieliśmy 2x Wenus i 2x Meteora. Na pewno zapytam o ofertę, chociaż przyznaję, że Klima robi modele, z którymi radziły sobie nawet młodsze dzieci. Meteor czy Wenus wymagały więcej uwagi i cierpliwości.
A jak wygląda sprawa z silnikami? Robi ktoś u nas silniki 18mm A-D?
Dzieci na kółku astronomicznym próbowały też sił z własnymi konstrukcjami liczonymi w Open Rocket, więc może tędy droga? Te uzbrajaliśmy w 18mm silniki Klimy.
A jak wygląda sprawa z silnikami? Robi ktoś u nas silniki 18mm A-D?
Dzieci na kółku astronomicznym próbowały też sił z własnymi konstrukcjami liczonymi w Open Rocket, więc może tędy droga? Te uzbrajaliśmy w 18mm silniki Klimy.
Niemcy nas wykończą i wykańczają. Pana Franciszka Zająca również. Obszary kolonii należy ciąć równo z trawą.
Silniki w zestawach są. Kiedy znikły silniki Piotra Sosnowskiego , weszły silniki Klima, twierdzę złe silniki. Niech latają w modelach niemieckich. Na tym dziś pisanie skończę.
Silniki w zestawach są. Kiedy znikły silniki Piotra Sosnowskiego , weszły silniki Klima, twierdzę złe silniki. Niech latają w modelach niemieckich. Na tym dziś pisanie skończę.
inżynier STEM Białystok
Zbych Staniszewski
Zbych Staniszewski
No właśnie. A mamy w Polsce jakiegoś producenta silników modelarskich? Mamy teraz koło 30 modeli na silnik 18mm, gotowych do ponownego startu. Silniki Klimy są generalnie dostępne, ale może można tam wsadzić coś bezpiecznego i robionego u nas?
Edit.
A ma ktoś może kontakt do ArtModel? Nie mogę znaleźć ani maila ani telefonu. A może pan Franciszek Zając jest u nas na forum?
Edit.
A ma ktoś może kontakt do ArtModel? Nie mogę znaleźć ani maila ani telefonu. A może pan Franciszek Zając jest u nas na forum?
- Bdabrowski
[Wiadomość została usunięta]
I took ballistics in school. Fascinating subject. Things go up, things go down.